O firmie

Wiele pokoleń mieszkańców i turystów korzystało z naszych usług. Niektórzy w kontekście baru używają określenia: “kultowy”. Wielu z nas, mieszkańców Giżycka, pamięta jeszcze, jak przychodziło do „Omegi” z rodzicami na pierogi ruskie, leniwe, pyzy, naleśniki czy gorące mleko.

Tradycja oparta na lubianych smakach – jeśli jesteś w Giżycku, koniecznie wybierz się na obiady lub desery do Baru Omega!

Bar funkcjonuje nieprzerwanie od 1968/69 r. Początkowo był to bar mleczny prowadzony przez MHD (przedsiębiorstwo Miejski Handel Detaliczny Artykułami Spożywczymi). Po jakimś czasie lokal przejęła PSS „Społem” (Powszechna Spółdzielnia Spożywców).

.

Od 1990 roku jest własnością prywatną i kontynuuje tradycje kulinarne, choć wystrój wnętrza uległ całkowitej zmianie. Cały czas staramy się udoskonalać i poprawiać smak oraz wprowadzać do menu nowe propozycje. Atutem Baru Omega oprócz świeżej, domowej kuchni, jest przede wszystkim zaufany, sprawdzony przez lata zespół. Siłą są właśnie ludzie, którzy przygotowują potrawy od podstaw z pełnym zaangażowaniem.

Zależy nam, aby każdy czuł się u nas dobrze – wyszedł najedzony i lubił tutaj wracać.

Zapraszamy do Giżycka!